Wismar Julmarknad 3 dagar

Välkommen till den idylliska hamnstaden Wismar. Den före detta hansestaden med svenskanknytning bjuder på en spännande historia som återspeglas i den årliga julmarknaden som sedvanligt hålls på norra Tysklands största marknadstorg. Mat och dryck har en dominerande roll i tyska julmarknader, där dofterna av Glühwein, brända mandlar och andra läckerheter sprider sig runtom bodarna. Följ med oss på denna historiska julmarknadsresa och smygstarta julfirandet på tyskt vis.

Status:
Fullt

Dagsprogram Wismar Julmarknad

Dag 1:

Vår resa startar i Malmö och tar oss över Öresundsbron och färja Rödby – Puttgarden vidare till Wismar i Tyskland. Vi bor centralt på Hotel Alter Speicher. Efter incheckningen har ni möjlighet att på egen hand besöka den historiska julmarknaden i staden som ligger bara är ett stenkast från hotellet.

Dag 2:

Efter frukost så finns det möjlighet för de som vill att följa med reseledaren på en stadspromenad. Wismars gamla stadsdel utsågs så sent som år 2002 till Världsarv. Här finns ett rikt arkitektoniskt arv och en spännande historia. Resten av dagen är fri att spendera efter eget tycke och njuta av julstämningen som råder i staden.

Dag 3:

Efter frukost har det blivit dags att lämna Wismar och börja resan hemåt. Vi stannar till på julmarknaden i Lübeck innan fortsätter vidare norrut. Via färja Rödby – Puttgarden och vidare över Öresundsbron återser vi Malmö vid 19.30-tiden.