Wien & Budapest

Följ med på en resa där vi ger er Donaus Pärla, Budapest och Kejsarstaden Wien i en magisk blandning. Vi flyger till Budapest och hem från Wien. Däremellan bjuder vi på det bästa av de båda städerna tillsammans med en utflykt till Pustan och ett besök vid den vackra Neusiedler See.

Status:
Fullt

Dagsprogram Wien & Budapest

Dag 1

Under morgonen träffas vi på Kastrups flygplats. Planet till Budapest lyfter kl. 07.10. Vi landar i Budapest under förmiddagen där vår buss väntar på att ta oss med på en stadsrundtur. Vi får se allt det som gör Budapest till den världsstad det är Parlamentsbyggnaden, Katedralen, Fiskarbastionen, saluhallen, Gellertbadet, stadsparken och mycket mer. Under eftermiddagen checkar vi in på Hotel Leonardo. Efter lite tid på egen hand äter vi sedan en gemensam middag på hotellet.

Dag 2

Nu har vi en heldag att njuta av Budapest. Efter upptäckterna på gårdagens stadsrundtur har vi alla något som vi vill ta en närmare titt på. Ett besök på någon av stadens vackra badanläggningar, ett besök i saluhallen eller kanske en shoppingrunda i stadens inbjudande centrum. Vi avslutar dagen med gemensam middag.

Dag 3

Idag väntar en busstur till landsbygden utanför Budapest. Vi besöker det välkända slättlandskapet, Pustan och får en bilda av hur folk levde förr i tiden. Här på Pustan bjuds vi på en imponerande hästuppvisning och äter en traditionell lunch.

Dag 4

Efter frukost lämnar vi hotellet i Budapest för att ta oss an nästa intressanta stad. På vägen till Wien passar vi på att göra ett stopp vid Neusiedler See. Vassområdena runt sjön ligger utmed Donaudeltat och är Europas näst största vassområde. Här möts öst- och västeuropeiska växt- och djurarter, vilket ger en ovanlig mångfald. Dessutom är nationalparken en viktig tillflyktsort för fåglar. Österrike är också ett framstående vinland och här i Burgenland produceras mycket gott vin. Området runt Neusiedler See är speciellt känt för sina söta viner. Vi stannar till vid sjön för att njuta av såväl den vackra naturen som av områdets vin. Färden går sedan vidare mot den Österrikiska huvudstaden där vi checkar in på Austria Trend Hotel Ananas i de centrala delarna av staden. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 5

Efter frukost väntar en härlig dag i Wien. Vi  börjar med enstadsrundtur och bekantar oss med alla kända landmärken. Vi får se Stefansdomen, Statsoper, Hofburg, Spanska ridskolan och mycket mer. På eftermiddagen finns tid att njuta av staden på egen hand, en bakelse på Sacher lockar alltid, innan vi åter samlas på kvällen för en gemensam middag.

Dag 6

Dagen inleds med frukost innan det åter blir fri tid att uppleva Wien och göra de avslutande inköpen. Vid 14-tiden lämnar vi centrala Wien för att bege oss mot flygplatsen. Vårt flyg mot Kastrup lyfter kl. 17.35 och vi landar i Köpenhamn kl. 19.20.