Whiskymässa i Rostock

I november är det dags igen för den årliga Whiskymässan i Rostock. Här finns hundratals whiskysorter att prova och utställare som representerar en mängd av världens wkiskyproducerande länder. Välkomna till en glad helg i Rostock!

Status:
Fullt

Dagsprogram Whiskymässa i Rostock

Dag 1

Vi startar på morgonen med påstigning på respektive ort för vidare färd över Öresundsbron och genom Danmark. Efter att ha kommit över till Tyskland passar vi på att göra ett besök vid en av "gränsbutikerna" för lite shopping. Därefter styr vi raka vägen mot centrala Rostock och det högklassiga Steigenberger Hotel Sonne. Under eftermiddagen och kvällen finns det gott om tid att upptäcka Rostock med shopping, restauranger och barer. 

Dag 2

Idag är det dags för resans stora begivenhet, whiskymässan. På mässan finns en stor del av världens whiskyproducerande länder representerade. Bland dessa Skottland, Irland, Japan, USA, Frankrike och Wales. Bland de destillerier som tidigare år  varit med på mässan finns bl.a. Aberlour, Ardbeg, Highland Park, Laphroaig, Macallan, Balvenie, Scapa, Glenmorangie, Caol Ila och ytterligare ett femtiotal destillerier. Det är ingen hemlighet att det är skottarna som är mest välrepresenterade och tillsammans med övriga deltagare erbjuder de en imponerande whiskyupplevelse. Vad sägs om över 250 sorter av whisky och rom. 

Dag 3

Vi njuter av en härlig frukost på hotellet och tar det lugnt på morgonen. Efter utcheckning beger vi oss mot hamnen för den avslutande shoppingen vid Bordershopen. Sedan går färden med färja till Danmark och vidare hem mot Sverige igen.