Stade Julmarknad 3 dagar

Den mysiga lilla hansastaden Stade är fylld med svenskminnen. Staden med sin underbart vackra stadskärna var faktiskt svensk under 70 år. Förutom en trevlig julmarknad kan man flanera vid det gamla rådhuset, hamnmagasinen eller bara ta en paus och fika eller äta något på de många caféerna. Just den här helgen brukar också en svensk lucia finnas på plats i Stade!

Status:
Fullt

Dagsprogram Stade julmarknad

Dag 1

Bussen startar på morgonen och kör över Öresundsbron. Via färjeöverfart till tyska Puttgarden fortsätter resan söderut Vi passar på att shoppa lite prisvänligt på vägen. Sen eftermiddag checkar vi in på vårt hotell och när vi ätit av den goda buffén på kvällen finns det gott om tid att bekanta sig med mysiga Stade.
 

Dag 2

Efter frukost görs en kortare guidad stadspromenad för den som är intresserad. Här finns mängder av svenskminnen att uppleva. Resten av dagen står till fritt förfogande att strosa på julmarknaden, shoppa eller bara slå er ner och njut av folklivet med en Glühwein. Just denna dag brukar ett svenskt luciatåg finnas på plats i Stade. På kvällen äter vi åter gemensam middag på hotellet.
 

Dag 3

Efter frukost beger vi oss av norrut igen mot färjeläget för att ta färjan till Danmark. Givetvis blir det stopp för att sträcka på benen, fika m.m. längs vägen. Senare återser vi Malmö dit vi anländer vid 19:30-tiden.