Spreewald

I Spreewald är det svårt att tro att det bara är några mil till den tyska huvudstaden. Här finner man enbart lugn, ro och sagolik natur. Vi bor i vackra Lübbenau, mitt i detta system av kanaler. Vi gör en båttur och har gott om tid för egna strövtåg. En utflykt till den praktfulla staden Dresden, står också på vårt program.

 

Status:
Fullt

Dagsprogram Spreewald

Dag 1

Vi startar tidig morgon från vår hemort. Via Malmö, Öresundsbron och Danmark når vi färjeläget i Gedser. Här rullar vi ombord på färjan för att segla till Rostock, dit vi beräknas anlända strax efter lunch. En timme söder om Berlin lämnar vi motorvägen och omedelbart tas vi ut på slingrande vägar i lummig och grön miljö. Under kvällen når vi den lilla orten Lübbenau i hjärtat av Spreewald där vi checkar in på Hotelanlagen Starrick. Efter incheckning väntar en gemensam middag på hotellet.

Dag 2

Frukost. Förmiddagen ägnar vi åt detta fantastiska område. Här slingrar sig 150 mil vattenväg, vi tar plats i en av de 300 småbåtarna och ger oss ut. Glöm inte kameran, här finns mer än en anledning till att föreviga stunden. Vid lunch är vi tillbaka i Lübbenau och resten av dagen är fri för egna strövtåg. Promenera upp till det vackra slottet, flanera i slottsträdgården eller passa på att prova traktens berömda gurka bland de många gurkstånden - här finns många varianter. Varför inte besöka hembygdsmuseet alldeles i närheten av hotellet. Här kan man lära sig om ursprungsbefolkningen, sorberna. Deras språk och traditioner lever fortfarande kvar och museet ger en intressant inblick i sorbernas vardag förr i tiden. På kvällen blir det middag på hotellet.

Dag 3

Efter frukost blir det en heldag i området för den som vill ta sig runt på egen hand, eller bara koppla av i den parkliknande miljön runt hotellet. På kvällen serveras vi gemensam middag på hotellet.

Utflykt: Vi åker de drygt 10 milen till kulturens huvudstad Dresden. På vår stadsrundtur tittar vi närmre på Hofkirche, Zwingern och alla de andra välkända byggnaderna i en stad som för drygt 50 år sedan nästan blev totalt sönderbombad. En gynnsam ekonomi har gett möjligheten att bygga upp staden till det den var innan kriget, fylld av historia, kultur och vacker arkitektur. Lunchen äter vi på en centralt belägen restaurang och på eftermiddagen blir det lite tid över till shopping och egna strövtåg. Pris:225:- inkl. lunch.

Dag 4

Efter frukost lämnar vi Lübbenau och Spreewald med många vackra minnen och kör norrut igen. När vi några timmar senare når Rostock passar vi på att göra de sista inköpen innan hemresan. Sen eftermiddag lämnar vi Rostock för att ta färjan till Gedser. Vi når svensk mark ca 21.00.