Spanien

Huvudstad: Madrid
Invånare: ca. 46 miljoner
Valuta: Euro (EUR)

Spanien ligger på den Iberiska halvön i sydvästra Europa. Landet lockas årligen av många besökare, dels på Balearerna med Mallorca, Ibiza och Menorca, dels på Kanarieöarna i Atlanten utanför Afrikas kust och framförallt på fastlandet där städer som Barcelona, Valencia, Malaga och Madrid lockar allra mest.
Landet bjuder på vacker natur, mångårig historia och intressant kultur. Eftersom att Spanien har såpass många öar och en väldigt lång kustlinje finns det många stränder att välja på där man kan avnjuta lite sol och bad. Spanjorerna är även kända för sina viner från bl.a. regioner som Rioja och Navarra, sina tapas och sin passion till sporten fotboll.
Huvudstaden Madrid, som är en av Europas folkrikaste städer, lockar årligen många besökare som charmas av denna vackra stad. Rekommenderade sevärdheter är Retiroparken, Palacio Real de Madrid och Plaza Mayor de Madrid.

Andalusien med Lissabon

Andalusien med Lissabon. I Andalusien möter vi mycket av det som gör Spanien till det fantastiska land det är. Här finns turismens Costa del Sol tillsammans med vita byarna, flamenco och ett rikt kulturarv i städer som Granada och Sevilla, sherrydistriktet och ett sprudlande folkliv. Vi möts av en spännande historia där såväl Christoffer Colum...Läs mer

Palma de Mallorca 5 dagar

Palma de Mallorca 5 dagar. Palma de Mallorca är en stad som turismen till trots kan bjuda på ett genuint centrum, en mångfald av sevärdeheter och upplevelser och trevliga restauranger. På vår resa ska vi känna Palma på pulsen och njuta av det spanska köket och dess drycker. Vi gör också en utflykt med den smalspåriga järnägen till vackra Solle...Läs mer