Schwerin Julmarknad 3 dagar

En nyhet i vårt julmarknadsprogram är en gammal favorit- Schwerin. I denna stad, som också kallas ”de sju sjöarnas stad” får vi njuta av en julmarknad i pittoresk miljö. På en ö i staden står det praktfulla slottet och i kvarteren runt rådhuset finner vi stadens stämningsfulla julmarknad. Välkommen på en njutningfull julmarknad i Schwerin.

 

Status:
Fullt

Dagsprogram Schwerin

Dag 1

Bussen startar tidigt på morgonen och kör över Öresundbron till Danmark. Via Rödby-Puttgarden når vi Tyskland och färdas vidare mot Schwerin. På vägen hinner vi med såväl ett stopp för lunch som för ett spännande shoppingstund vid en gränshandel. Väl framme i Schwerin checkar vi in på centralt belägna InterCity Hotel. Härifrån har vi gångavstånd till julmarknaden. Senare på kvällen bjuder stan på gott om möjligheter för middag och reseledaren tipsar gärna.

Dag 2

Efter en rejäl frukost är det så dags för att lära känna Schwerin lite bättre. Vi börjar med en liten stadsrundtur för dem som önskar där vi kikar närmre på alla vackra byggnader som den restaurerade staden har att stoltsera med. Därefter står dagen till fritt förfogande för julmarknad och julstämning. Varför inte passa på att besöka det stora shoppingcentret mitt i staden. Missa inte det pampiga slottet, beläget vid kanten av Tysklands tredje största sjö, på gångavstånd från julmarknaden.

Dag 3

Vi lämnar Schwerin efter frukost för att ta oss tillbaka mot Lübeck. Här gör vi ett stopp för lunch och ett besök på stadens julmarknad. Sedan går färden vidare mot Puttgarden för färja över till Danmark. Mot kvällningen återser vi Öresundsbron och Malmö.