Rostock Julmarknad 2 dagar

Rostock har blivit en av de mest populära julmarknadsstäderna för oss svenskar. Denna fantastiska hansastad med sin vackra arkitektur ligger på bekvämt avstånd från Sverige. Med sin trevliga gågata som erbjuder så mycket utöver själva julmarknaden är staden den perfekta shoppingstaden. Vi bor centralt, granne med rådhuset. Vi har nära till allt!

Status:
Fullt

Dagsprogram Rostock julmarknad 2dgr

Dag 1

Bussen startar på morgonen genom att hämta på respektive anslutningsort. Vi fortsätter sedan med att åka ut via Öresundsbron, genom Danmark och därefter ta färjan till Tyskland.  Vi gör de första inköpen till gränsvänliga priser och efter ankomst till Rostock, bjuder reseledaren  på en guidad rundvandring. Vi får lära oss allt om Rostocks intressanta förflutna och får en hel del matnyttiga tips för vår vistelse i Hansastaden. Vårt hotell, Die Kleine Sonne  ligger mitt i centrum, så vi har nära till det mesta! Eftermiddagen och kvällen står till eget förfogande. Passa på att besöka den omfattande julmarknaden. Rostock har dessutom många trevliga matställen för en kväll på egen hand, allt från enklare ställen till förstaklassrestauranger. Det  är bara att njuta.

Dag 2

Vi börjar dagen med att ta för oss av hotellets härliga frukostbuffé. Under förmiddagen kan vi därefter välja mellan att bara ta det lugnt på hotellet eller spendera ytterligare någon timme  på julmarknaden. Vi tar färjan över till Danmark och beräknas vara hemma i  Malmö vid 19-tiden,  för vidare färd mot respektive ort.