Rhen Mosel

I Tysklands två mest natursköna dalgångar finns också landets bästa förutsättningar för vinodling. Den majestätiska Rhendalen med medeltida borgar kontrasteras av den mer intima Moseldalen med korsvirkesidyller och branta sluttningar. Under dagarna i Rüdesheim utforskar vi båda dessa skönheter, smakar på goda viner och mår bra tillsammans. Här väntar oss också festvimlet på Drosselgasse och trevliga vinprovningar.

 

Status:
Fullt

Dagsprogram Rhen Mosel

Dag 1 Malmö - Rüdesheim

Via Öresundsbron till Danmark och färja till Puttgarden når vi Tyskland. På vår väg passerar vi Lübeck, Hamburg, Hannover och Frankfurt. Senare på kvällen anländer vi till Rüdesheim och Hotel Altdeutsche Weinstube, där vi äter en gemensam middag. Välkomna till Rüdesheim, äventyret kan börja!

Dag 2 Rüdesheim

Dagen inleds efter frukost med ett besök vid det berömda Niederwaldmonumentet som restes på 1800-talet i samband med Tysklands enande. Här på höjden ovanför Rüdesheim, har vi en bedårande utsikt över Rheingau och de böljande vinfälten. Under eftermiddagen har vi tid på egen hand för att njuta av Rüdesheim och  dess skatter.  Senare blir  det vinprovning och vi avslutar dagen med en gemensam middag på hotellet.

Dag 3 Moseldalen

En av resans stora höjdpunkter är vår utflykt till natursköna Moseldalen. Vi följer den slingrande floden med vidsträckta vinodlingar längs de branta sluttningarna. Det är lätt att förstå att det är ett av de mest besökta områdena i Tyskland. Under dagen  gör vi ett besök i den pittoreska byn Cochem och i korsvirkesidyllen Bernkastel-Kues. Dagens vinprovning ägnar vi åt de smakfulla moselvinerna. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 4 Rüdesheim & Båttur

På förmiddagen tillbringar några härliga timmar i Rüdesheim. Ett besök på vinmuseet Brömseburg kanske lockar någon. Vi samlas  mitt  på  dagen  för  lunch  på  hotellet. Efter måltiden väntar en vacker båttur på Rhen. Vår färd  tar  oss  genom den majestätiska dalgången med alla sina medeltida borgar som ligger på sluttningarna ovanför floden. Detta natursköna område  är  också upptaget på Unescos världsarvslista. Vi  passerar nedanför Loreleyklippan och anländer till St. Goarshausen där vi går i land. Här väntar vår buss på att oss med upp och beskåda utsikten från Loreleyklippan innan vi fortsätter hem till Rüdesheim för fri tid på stan. På kvällen är det middag på hotellet.

Dag 5 Rüdesheim - Malmö

Efter frukost är det dags att lämna Rüdesheim för den här gången. Vi  påbörjar vår färd  norrut  genom Tyskland. Vi stannar till för lunch och naturligtvis gör vi också  ett stopp i norra  Tyskland för kompletterande inköp.  Vid 21.30-tiden anländer vi till Malmö.