Genom Prags vindlande kullerstensgränder ska man inte ha bråttom. Här måste man ta sig tid att speja genom valv och portaler, betrakta den omväxlande och vackra arkitekturen och sitta länge på ett tjeckiskt kafé. Här finns mycket att upptäcka. Att Prag kallas ”gyllene” förstår man i solnedgången, då blänker det som av guld i spiror och kupoler. Charmanta Prag har blivit något av turisternas favorit under det senaste årtiondet och det är inte svårt att förstå varför. Dagens Prag är en smältdegel av gammalt och nytt.

   

 

 fr 3.595:-*

*Grundpris från Malmö   

Dag 1: Malmö - Prag (ca 80 mil)

Vi blir hämtade på våra anslutningsorter och samlas i Malmö där reseledaren möter upp. Bussen rullar över Öresundsbron till Danmark. Vi åker till Gedser och tar färjan över till Rostock. Genom Tyskland går vår färd vidare söderut förbi Berlin och Dresden till den tjeckiska gränsen. Från gränsen har vi ungefär en timmes resa till Prag som vi når senare på kvällen. I Prag väntar vårt hotell, centrala Hotel City Centre på oss.

 

Dag 2-4: Prag

Prag denna charmanta stad är en av Europas allra vackraste huvudstäder. Staden ligger vid floden Moldaus strand och har en fantastisk medeltida stadskärna. Vackert dekorerade husfasader, kullerstensgator, vindlande gränder och pampiga kyrkor gör att vi för några dagar känner oss förflyttade till en tid långt från vår egen. Idag minner många av stadens vackraste palats och torg om Prags storhetstid på 1600-talet. De vackra historiska byggnaderna bildar idag kuliss till en modern storstad med allt vad det innebär. Under några dagar hinner vi upptäcka Prags många ansikten. Vi upptäcker mer av det skummande tjeckiska ölet och får också ta del av den mörka historien i samband med andra världskriget. Men framförallt får vi veta det mesta om en stad som är något alldeles utöver det vanliga. Hyllinge Buss utflykter ger dig det bästa av Prag kom med och upplev det du också! 

 

Dag 5: Prag - Malmö (ca 80 mil)

Tidigt på morgonen lämnar vi Prag. Vår resa går norrut mot gränsen till Tyskland. Vi fortsätter vår resa genom Tyskland och når på eftermiddagen färjeläget i Rostock. Härifrån tar vi färjan över till Gedser och Danmark. Resan genom Danmark går smidigt och omkring klockan 19.30 är vi tillbaka i Malmö.

  

 

UTFLYKTER

 

Stadsrundtur (Ingår i resans pris)

Prags kullerstensgränder byggdes varken för bussar eller för bilar. För att få se det bästa av Prag promenerar vi genom stadens gator och förflyttar oss mellan århundradena. Vår reseledare bjuder oss på en spännande och innehållsrik rundtur.

 

Ölbryggeri och marknadstur (ca 175:-)

Vi besöker under dagen en av Prags berömda marknader. Denna erbjuder allt mellan himmel och jord och våra kunskaper i att pruta sätts allvarliga på prov.

Tjeckien är en av världens största ölproducenter och deras humleodlingar anses vara av högsta kvalitet. Vi besöker ett av Prags klassiska bryggerier och får veta mer om öl och ölframställning.

        

Theresienstadt (ca 200:-)

Namnet förknippas med Europas allra mörkaste historia under andra världskriget. Staden kom då att fungera som judiskt ghetto, dit tusentals judar deporterades. Stadens fästningsanläggning kom att användas som Gestapofängelse. Vi visas runt och får en inblick i stadens tragiska historia.

 

Båttur på Moldau (ca 310:- inkl. middag)

Vi färdas med en utflyktsbåt på vackra Moldau och äter middag ombord

 
Vattenspelet vid Krizikov (ca 150:-)

Vi upplever Krizikov fontänens fantastiska föreställning. Det är vatten, musik och färg i en härlig blandning. Se, njut och låt dig förtjusas!         

 


För mer information: Se fliken fakta ovan, eller skriv ut katalogsidan under flíken pdf sida ovan.