Prag med Dresden 2017

Den Gyllene staden Prag, en spännande stad med en nästan orörd stadsbild från 1700-talet. Här finns en mångfald av vackra miljöer, fantastisk arkitektur och en medryckande historia. Lägg därtill alla trevliga restauranger, caféer, barer, och inte att förglömma, det tjeckiska ölet, så kan vi presentera en stad som har det mesta. Vår resa till Prag är en klassiker under den tid på året då vårsolen skiner och Europas sommaren står på glänt och dessutom får vi en övernattning i Dresden på vägen. Välkomna till Prag!

Status:
Fullt

Dagsprogram Prag 5 dagar

Dag 1 – Skåne-Dresden

Under de tidiga morgontimmarna börjar vår resa via Öresundsbron. Kl. 11.00 avgår vår färja från Gedser som på knappa två timmar tar oss över till Rostock. På vår väg söderut passerar Berlin. Bussen rullar sedan mot barockstaden Dresden. Från bussen beskådar vi de vackra byggnaderna. Vi Checkar in på  Hotel Ibis i centrala Dresden och äter en gemensam middag på hotellet.

Dag 2- Dresden-Prag

Efter frukost bekantar vi oss närmare med Dresden, staden som också kallas "ett Florens vid Elbe" Här finns mängder av sevärdheter och vi lär känna många av dem under en kortare stadspromenad. Därefter sätter vi oss tillrätta i bussen och börjar färden mot den gyllene staden Prag. Vi checkar in på trevliga Hotel Belvedere. Hotellet är bra beläget och man når absoluta centrum med metro på bara 10 minuter.   * På kvällen erbjuds en gemensam middag med mycket uppskattad Folklore.

Dag 3 - Prag

Under förmiddagen gör vi en guidad rundtur i Prag. Vi tar bussen till den gigantiska Pragborgen med Vithuskatedralen. Här stiger vi av bussen och vår reseledare tar oss med på en innehållsrik promenad. Vi får veta mer om det mäktiga borgområdet, katedralen, Strahovklostret, Lorreta, den 600-åriga Karlsbron med sina vackra statyer, det Astronomiska uret, Vaclavplatsen och S: t Nikolai kyrkan och mycket annat. Sedan finns det tid att spendera på egen hand i stadens centrum. * Kvällen avslutar vi med en fin båttur på floden Moldau med mat musik.

Dag 4 - Prag

Efter god frukost och kanske sovmorgon har vi idag änne en dag att utforska Prag på egen hand. Här kan vi njuta av rustik mat, skummande tjeckiskt öl och europeisk historia i fulla drag. Efter gårdagens stadspromenad har många säkert funnit sina speciella favoritkvarter och sevärdheter som man vill utforska närmare. Kanske lockar butikerna och gågatorna med sin förnämliga shopping, kanske vill några fördjupa sig i ett museum medan andra kanske bara njuter av folklivet i denna juvel bland Europas städer.

Dag 5 - Prag – Skåne

Vi äter frukost och checkar ut från vårt hotell och åker norrut. Tyskland passeras och färjan tar oss över till Danmark. Via Öresundsbron är vi under sena kvällen åter hemma i vårt kära Skåneland. Bussen tar oss sedan till respektive hemorter med många nya upplevelser och trevliga minnen från en av våra mest uppskattade  resor.