Påskmarknad i Rostock 3 dagar

Vi svenskar är mest bekanta med deras julmarknader men för tyskarna själva är påsken en lika stor högtid att handla under festliga marknadsformer. Vilken stad kan då passa bättre än Rostock!

Status:
Fullt

Dagsprogram Påskmarknad i Rostock

Dag 1

AVi lämnar Skåne på morgonen. Vi färdas över Öresundsbron och genom Danmark. I Gedser väntar färjan på att ta oss till Rostock. Färjan tar knappt två timmar och vi är i land strax efter kl 13. Vi beger oss in mot centrum för att checka in på centrala och mysiga Hotel Kleine Sonne. Under vår rundvandring i staden ger reseledaren mycket värdefull information och tipsar gärna inför kvällens restaurangbesök - här finns något för alla smaker.

Dag 2

För den som önskar erbjuder vi en rundtur utanför staden. Vi åker till Karls Erlebnisdorf - en lanthandel som utvecklats till en hel ”upplevelsevärld”. Utanför staden ligger också Hansecenter där vi stannar för shopping. Här ges det gott om tid att strosa omkring i de många affärerna som erbjuder allt ifrån skor och kläder till vin och andra drycker. Här finns Aldi, Kaufland och flera andra butiker. På eftermiddagen är vi tillbaka i Rostock där butiker, caféer och påskmarknad väntar på oss.

Dag 3

En härlig frukost på hotellet i lugn och ro inleder dagen. Efter utcheckning beger vi oss av mot hamnen för den avslutande shoppingen. Vi rullar av färjan i Gedser och åker vidare genom Danmark. Snart återser vi Öresundsbron och Malmö. Därefter går färden vidare mot respektive avstigningsort