Palma de Mallorca 5 dagar

Palma de Mallorca är en stad som turismen till trots kan bjuda på ett genuint centrum, en mångfald av sevärdeheter och upplevelser och trevliga restauranger. På vår resa ska vi känna Palma på pulsen och njuta av det spanska köket och dess drycker. Vi gör också en utflykt med den smalspåriga järnägen till vackra Soller.

Status:
Fullt

Dagsprogram Palma de Mallorca

Dag 1 Kastrup - Palma de Mallorca

Redan kl. 06.05 lyfter vårt plan från Kastrup för att på tre timmar bekvämt ta oss till Palma de Mallorca. Vi anländer Palma i god tid för lunch och börjar med att äta en gemensam måltid. Vi checkar därefter in på Hotel Bellver i centrala Palma. Under eftermiddagen finns det tid till att ta igen sig på hotellet eller njuta av omgivningarna. På kvällen kan den som vill följa med reseledaren på middag.

Dag 2 Palma de Mallorca

Vi inleder dagen med en stadspromenad där vi lär känna staden och dess sevärdheter. På vår promenad får vi se den imponerande katedralen, Basilica de Sant Francesc, den gamla börsbyggnaden, palatset, Parc de la Mar och hamnområdet. Under eftermiddagen njuter vi av staden på egen hand. Shopping, konstmuseer eller en härlig uteservering kanske kan locka. På kvällen kan den som önskar följa med reseledaren på middag.

Dag 3 Palma de Mallorca & tåg till Soller

Idag lämar vi Palma och tar tåget till Soller. På en sträcka av 27 km går färden går genom apelsinodlingar och en sagolikt  vacker natur. Soller när en liten idyll där vi stannar till och njuter av småstadscharmen. Från Soller går spårvagnen till Puerto de Soller. Här mellan Ramuntanabergen, medelhavskusten och fruktodlingar ligger denna charmiga kustby. Här finner vi en småbåtshamn med fiskebåtar, lyxiga fritidsbåtar och restauranger där man kan avnjuta dagens lunch.

Dag 4 Palma & dagstur på ön.

Idag gör vi en heldagstur på Mallorca. En dag när vi njuter av den kontrastrika ön. Utflykten tar oss via Mallorcas näst största stad, Manacor, mest känd för sin forna tillverkning av pärlor och att Rafael Nadal föddes och växte upp här. Vi besöker de fantastiska droppstensgrottorna Cuevas del Drach, Alcudia och idyllen Puerto Pollenca.

Dag 5 Palma de Mallorca-Kastrup

Vår avslutande dag i Palma har vi gott om tid till ytterligare strövtåg i staden och shopping. Vid 15-tiden hämtar bussen för att ta oss till flygplatsen. Flyget lyfter 18.10 och vi är åter hemma på Kastrup vid 21-tiden.