Moseldalen 7 dagar

Moseldalen, detta vackra och underbara sagolandskap är vår resas mål. Riddarborgar ligger och vaktar på höjderna, frodiga vinodlingar växer på sluttningarna och i byarna smyckas gatorna av charmiga korsvirkeshus. Hit kan man åka om och om igen och ständigt hitta något nytt. En nyhet för året är vår utflykt med cykel.

Status:
Fullt

Dagsprogram Moseldalen

Dag 1: Malmö – Göttingen

På morgonen samlas våra anslutningsbussar i Malmö och vi tar plats i vår buss för att påbörja vår resa. Via Öresundsbron och färja Rödby-Puttgarden når vi Tyskland. Vi passerar Lübeck, Hamburg och Hannover innan vi under kvällen når vårt övernattningshotell. Dagen avslutas med gemensam middag på hotellet.

Dag 2: Göttingen – Rüdesheim – Ernst

Efter frukost går färden söderut. Vi passerar den mäktiga staden Frankfurt am Main innan vi når floden Rhen och den härliga staden Rüdesheim. Här passar vi på att äta lunch och flanera längs Drosselgasse den kända gränden där kvällstid både vinet och musiken flödar. Under eftermiddagen går vår färd längs floden Rhen förbi Loreleyklippan och upp till Koblenz. Här flyter floderna Rhen och Mosel ihop vid Deutsches Eck. Från Koblenz åker vi utmed Mosel-floden till Ernst där vi checkar in på Hotel Pollmanns. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 3 – 6: Ernst

Dramatiskt branta vinbergssluttningar omgärdar den vindlande Moselfloden och ger ett fascinerande landskap som etsar sig in i besökarens minne. Sagoslott och riddarborgar tronar på bergstopparna, byarna genomkorsas av vindlande gränder smyckade av vackra korsvirkeshus och längs floden tuffar sävliga flodbåtar fram. I de rogivande byarna produceras de lokala viner som gett trakten dess världsrykte och under vår vistelse  bekantar vi oss  med vinerna samtidigt som vi låter oss förundras av hur vinrankorna klänger sig fast längs de branta sluttningarna ner mot floden. Under några underbara dagar upplever vi ett sagolandskap långt utöver det vanliga. För att uppleva mesta möjliga av Moseldalen och dess viner arrangerar vi omtyckta utflykter som vi rekommenderar dig att följa med på!

Dag 7: Ernst - Malmö

Efter härliga dagar i Moseldalen har det blivit dags att ta plats i bussen för hemfärd. Vår resa går norrut och på eftermiddagen är vi framme vid färjeläget i Puttgarden. Härifrån tar vi färjan över till Danmark. Därefter åker vi genom Danmark upp mot Köpenhamn, vårt mål är Öresundsbron som tar oss tillbaka  till  Malmö. Här  har det blivit dags att skiljas åt för denna gång med fina resminnen i bagaget.