Maria Alm i Österrike - med vandring och utflykter

Följ med på härlig resa till Österrike och upplev de fantastiska alplandskapen med allt de har att erbjuda! Från Maria Alm gör vi spännande utflykter, trevliga vandringar och passar däremellan på att koppla av på vårt utmärkta hotell.

Status:
Fullt

Dagsprogram Österrike med Maria Alm

Dag 1 Malmö - Leipzig

Vi lämnar Skåne för färd över Öresundsbron till Danmark och via Gedser för färja till Tyskland. Under eftermiddagen styr vi färden i riktning mot Berlin. På kvällen anländer vi till till Leipzig och checkar in på Achat Hotel Leipzig Messe för övernattning och en gemensam middag.

Dag 2 Leipzig - Maria Alm

Efterer frukost styr vi färden söderut. Under förmiddagen når vi Bayern och gör ett stopp i Nürnberg där vi förutom att njuta av den vackra staden också blir påminda om stadens spännande historia med bla Nürnbergrättegången. Under eftermiddagen passerar vi München och når den österrikiska gränsen och det mäktiga  alplandskapet.  Snart  anländer  vi  till  Maria  Alm  där vi  ska  tillbringa  fem  nätter  på  det  gemytliga  familjehotellet Lohningerhof.  Här  bor  vi  bra  i  den  vackra  byn.  På  kvällen serveras middag i hotellets restaurang.

Dag 3-6 Maria Alm

Under våra dagar i Österrike står upplevelser och avkoppling i centrum. Vårt hotell i Maria Alm är en perfekt utgångspunkt för utflykter och vandringar i det omgivande bergslandskapet. På  dagarna  gör  vi  utflykter  till  Grossglocknermassivet, Salzburg  och  Bad  Gastein.  Maria  Alm  är  också  en  perfekt utgångspunkt för vandringar. Efter dagsturerna återvänder vi på eftermiddagarna till vårt bekväma hotell för avkoppling och middag.

Dag 7 Maria Alm - Auefeld

Efter  frukost  lastar  vi  bussen  och  säger  farväl  till  Maria  Alm för den här gången. Under förmiddagen passerar vi München och möter här en av Tysklands berömda vägar, Romantische Strasse. Vi gör ett stopp i Würzburg i Franken, en stad och ett
distrikt känt fär sina viner. Under kvällen når vi Hotel Freizeit Auefeld  utanför  Hann  Münden.  Efter  incheckning  äter  vi  en gemensam middag.

Dag 8 Hann Münden - Malmö

Efter frukost fortsätter färden norrut. Vi stannar till för lunch samt  vid  en  gränsbutik  för  att  göra  de  avslutande  inköpen. I  Puttgarden  väntar  färjan  till  Danmark.  Färden  fortsätter igenom  Danmark  och  Öresundsbron  över  till  Sverige.  Under kvällen är vi åter tillbaka på respektive hemorter med många fina upplevelser och minnen.

 

Utflykter


Alpäventyr på Grossglockner Hochalpenstrasse 250:-/220:-*

Vi bjuds på ett hisnande alpäventyr längs Grossglockner Hochalpenstrasse. Här får vi uppleva fantastiska alpvyer. Från Franz – Josefz Höhe får vi se glaciären och vid klart väder också njuta av det mäktiga Grossglocknermassivets topp. Vi gör också ett besök i den lilla idyllen Heiligenblut i fdalen nedanför alpmassivet. Här är staden kyrka den stora sevärdheten.

Salzburg 190:-/170:-*

Idag besöker vi Mozarts och festspelens stad Salzburg. Med sin stadsbild, till viss del byggd efter inflytande av italiensk renässansstil är Salzburg en förförande vacker stad. Här påminns vi också ständigt om stadens store son, Wolfgang Amadeus Mozart, som än idag bidrar till den stämning som råder i staden. Vi inleder vår vistelse i Salzburg med en stadspromenad tar oss förbi många av stadens sevärdheter. Vad sägs om Mirabellslottet med tillhörande trädgårdar, katedralen, festspelsområdet och Mozartz födelsehus på den stora shoppinggatan Getreidegasse. Efter tid på egen hand för strövtåg och shopping återvänder vi hem till vårt hotell i Maria Alm.

Bad Gastein & Gasteinertal 250:-/220:-*

Bad Gastein är en av de mest välbesökta dalgångarna i denna del av Österrike. I Bad Gastein finner vi en mysig liten stad där man med fördel strosar runt och njuter av omgivningarna. Efter besöket i centrala Bad Gastein tar vi linbanan upp till Stubnerkogel. Här har vi en sagolik utsikt ut över dalgångarna. Förutom utsikten finner vi här också Europas högst belägna hängbro som är belägen 2250 meter över havet.

 

*Det lägre utflyktspriset gäller vid bokning av utflykter i samband med bokning av resa eller innan slutbetalning