Lüneburg Julmarknad

Följ med till saltets huvudstad - gemytliga Lüneburg. Genuin julmarknad kombinerat med små mysiga butiker, caféer och restauranger utgör bästa förutsättningar för en härlig helg. Vi bor centralt och förstklassigt medpromenadavstånd till stadens termalbad. Varför inte ett avkopplande dopp i det varma badlandskapet inför kvällens middag.

Status:
Fullt

Dagsprogram Lüneburg julmarknad

Dag 1

Vi inleder resan på morgonen med att köra över Öresundsbron. Från Rödby tar vi färjan till Puttgarden och på vägen stannar vi för shopping på ett inköpsställe. Under eftermiddagen når vi Lüneburg och fina hotell Seminaris. Kvällen står till fritt förfogande att bekanta sig med hotellets och stadens utbud på egen hand. Reseledaren ger gärna tips och råd.

Dag 2

Vi startar dagen med en stärkande frukost innan vi tillsammans med reseledaren ger oss ut i ett julpyntat Lüneburg. Under en guidad rundvandring till fots får vi lära oss mycket intressant om staden. Visste du att det var här man hittade saltet som gjorde Lübeck så rikt? Resten av dagen står till fritt förfogande för julshopping på affärsgatorna och besök på julmarknaden, de många caféerna, barerna och restaurangerna. Varför inte ett besök i hotellets fantastiska badanläggning. Därefter står stadens restaurangutbud öppet för kvällen.

Dag 3

Efter frukost lämnar vi Lüneburg och styr kosan norrut. Vi åker längs den gamla saltvägen till Lübeck. Här stannar vi till för ett kortare besök på den klassiska julmarknaden innan vi tar färjan från Puttgarden. När vi passerat Öresundsbron är vi tillbaka i Malmö på kvällen vid 19:30-tiden. Vilken härlig helg!