Krakow & Warszawa

På en innehållsrik resa upptäcker vi vårt spännande grannland i söder. Under dagarna i Polen upplever vi landets omtumlande historia, präglad av krig och katastrofer; men också alla guldkantade ögonblick. Vi gör en resa genom kultur och historia i Europas mitt.

Status:
Fullt

Dagsprogram Krakow & Warszawa

Dag 1 Malmö - Stettin

Våra anslutningsbussar strålar samman i Malmö där vår resabörjar över Öresundsbron till Danmark och vidare till Gedser. Härifrån tar vi färjan över till Tyskland. Vår resa går vidare mot den polska gränsen. På kvällen är vi framme i Stettin. Vi checkar in på centrala Radisson Blu och avslutar dagen med middag på hotellet.

Dag 2 Stettin - Warszawa

Efter frukost tar vi plats   vår buss för att åka vidare Waszawa. Vår resa går österut och  passerar Torun, en av Polens riktiga kulturstäder och bl.a. känt för att vara Kopernikus födelsestad. Warszawa når vi på kvällen. Det var faktiskt den svenske kungen Sigismund som på 1500-talet gjorde Warszawa till huvudstad. Under vår  vistelse bor vi på  Ibis Warszawa Centrum. Dagen avrundas med gemensam middag på hotellet.

Dag 3 Warszawa

Dagen börjar med frukost på hotellet. Vi har nu tid att upptäcka mer av Warszawa som delas av floden Wisla. Vi gör en rundtur i staden och får veta mer både om dess förflutna och om dagens Warszawa. Under eftermiddagen har vi sedan tid att göra egna strövtåg och upptäckter. På kvällen samlas vi på hotellet för att äta middag tillsammans.

Dag 4 Warszawa - Krakow

Frukost på hotellet. Därefter åker vi mot Krakow, staden som tidigare var huvudstad i Polen. På  eftermiddagen kommer vi fram till en av Europas mest gripande historiska platser,Auschwitz.  Hit förlade nazisterna  under andra världskriget ett av sina utrotnings- och arbetsläger. Vårt besök ger oss en inblick i denna mörka period. På kvällen är vi framme vid det centralt belägna *Hotell Ibis Krakow Stare Miasto där vi äter middag tillsammans på kvällen.

Dag 5 Krakow

Efter frukost har vi en hel dag framför oss att uppleva mer av charmiga Krakow. Under många år har Krakow varit landets kulturella och ekonomiska centrum. Vi gör en guidad rundtur i staden och upptäcker nu en av Europas vackraste medeltida stadskärnor. Resten av dagen har vi möjlighet att på egen hand upptäcka mer av vackra Krakow. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 6 Krakow - Berlin

Vi lämnar Krakow och beger oss norrut. Vår färd tar oss förbi Katowice och Wroclaw. På kvällen når vi Berlin och checkar in på *Hotel Azimut. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 7 Berlin - Malmö

Efter frukost startar vår resa norrut. Vi fortsätter mot färjeläget  Rostock, varifrån vi tar färjan över till Danmark. De  danska mtorvägarna tar oss till Öresundsbron och gränsen mot Serige. Vi är tillbaka i Malmö ca 19.30 för vidare färd mot espektive avstigningsort.


*På avgången den 31/8 bor vi på Easy Chopin Krakow och Komforthotel Grossbeeren utanför Berlin