Kitzbühel med Musikherbst i Ellmau

Musikfestivalen i Ellmau är en årlig begivelse som lockar mycket folk till denna vackra trakt. I Ellmau samlas artister för att bjuda på storslagen underhållning. Det stora dragplåstret är Hansi Hinterseer, Kitzbühelsonen som uppträder på sin riktiga hemmaplan tillsammans med Beatrice Egli, Nockalm Quintett, Die Amigos och många fler. Förutom det musikaliska äventyret bjuder vi på en utflykt till Salzburg, en linbanetur och gott om tid att njuta av det vackra alplandskapet, Kitzbühel och vårt hotells  wellnessavdelning.

Status:
Fullt

Dagsprogram Kitzbühel med Ellmau

Dag 1 - 27/9 2017

Vi träffas på Kastrup kl. 06.30 för gemensam incheckning. Planet till München lyfter kl. 08.35. På flygplatsen möts vi av vår buss som tar oss de knappa 20 milen till Kitzbühel. Vi checkar in på Q Hotel Maria Theresia och börjar att bekanta oss med denna klassiska vintersportort och sommaridyll. På kvällen intar en gemensam middag på hotellet  och beger oss därefter till Ellmau för festivalens  öppningsgala. På scen ikväll står Elllmaus ”Bundeskapell” och  en folkdansgrupp.

Dag 2 - 28/9 2017

Efter frukost sätter vi oss tillrätta i bussen för en utflykt till ännu en stad som sätter musiken i  fokus, Salzburg. Här i Mozarts födelsestad kretsar mycket kring musiken. Bland alla sevärda byggnader och miljöer hittar vi här såväl Mozarts födelsehus, festspelslokalerna, Mirabellslottet med tillhörande trädgårdar, katedralen och mycket mer. Lite tid för shopping på den vackra huvudgatan Getridsgasse lockar definitivt. Vi återvänder till Kitzbühel i god tid för middag och därefter väntar kvällens föreställning i Ellmau. På scen ikväll hittar vi bl.a. Betrice Egli.

Dag 3 - 29/9 2017

Vi äter frukost innan det är dags för en liten utflykt i omgivningarna. Vi tar linbanan, Hartkaiserbahn, upp i bergen. Här bjuds vi på musikunderhållning och möjlighet att äta lunch.   Under eftermiddagen får vi tid till att på egen hand njuta av Kitzbühel innan det blir middag och färd till Ellmau och kvällens musikunderhållning. Bland kvällens artister finns Marc Pircher och Die Amigos.

Dag 4 - 30/9 2017

Idag har vi tid  att njuta av Kitzbühel. Redan vid lunchtid åker vi till Ellmau där vi besöker byns bondemarknad. Efter återkomsten till hotellet och ytterligare en god middag väntar veckans muskikaliska höjdpunkt, Kejsargalan. Förutom den självklare stjärnan, Hansi, uppträder ikväll också systrarna Hoffmann och Nockalm Quintett.

Dag 5 - 1/10 2017

Efter frukost väntar snart vår buss på att ta oss till Münchens flygplats. Under eftermiddagen landar vi på Köpenhamns flygplats.