Holland med Bremen 5 dagar

Vårens resa till det blomstrande Holland bjuder på en härlig kombination av blomsterprakt och sevärdheter. Vi besöker blomsterparken Keukenhof, huvudstaden Amsterdam och mycket mer. På lördagen går vårens stora höjdpunkt av stapeln. Det stora blomstertåget som i dessa trakter är en av säsongens största händelser. Vi bor på bra på Amrath Hotel i den trevliga staden Allkmaar. En perfekt utgångspunkt för våra utflykter i de holländska blomsterlandskapen.

Status:
Fullt

Dagsprogram Holland

Dag 1

Vi startar tidigt på morgonen från respektive hemort och lämnar Sverige via Öresundsbron. Knappt två timmar senare når vi färjeläget i Rödby där vi tar båten till Tyskland. Resan går nu snabbt söderut och vi passerar välkända städer som Lübeck och Hamburg. Tidig kväll når vi dagens mål, den mysiga staden Bremen. Här checkar vi in på Best Western Hotel Zur Post. Under kvällen äter vi gemensam middag på stan och för de som så önskar går vi en kortare stadspromenad.

Dag 2

Efter frukost lämnar vi Bremen och beger oss mot den holländska gränsen. Vi färdas vidare förbi Groningen och, vid lunchtid, över Nordsjövallen. Eftermiddagen ägnar vi åt just detta spännande område. Vi gör besök på några typiskt holländska företeelser som ostfarmar och träskomakare. Senare beger vi oss till Alkmaar för för incheckning på Amrath Hotel. Här ska vi bo med halvpension i 3 nätter. På kvällen äter vi gemensam middag på en närbelägen restaurang..

Dag 3

Efter frukost har det blivit dags att se oss omkring i de stora tulpanområdena. Vi beger oss söder om Amsterdam, mot Haag. Vårt mål för dagen är den gigantiska blomsterparken Keukenhof. Här har vi har gott om tid att i lugn och ro strosa runt och njuta av en blomsterprakt av sällan skådat slag. Parken är fylld av ett brett spektrum av fantastiska blommor, kreationer och miljöer. Här finns tulpaner, liljor, narcisser, hyacinter och mycket annat.  Sen eftermiddag återvänder vi till hotellet och avslutar kvällen med en gemensam middag.

Dag 4

Vi äter frukost och beger oss sedan iväg för att beskåda ytterligare en av resans huvudattraktioner, det stora blomstertåget som just den här dagen paraderar genom Hollands tulpanområde. Vi får beskåda vackra och fantasifulla kreationer som en gång om året lyser upp det holländska landskapet. Efter att ha fått bevittna detta skådespel beger vi oss till den holländska huvudstaden, Amsterdam. Vi passar på att se staden från dess rätta sida. Vår kanaltur passerar många av stadens sevärdheter och  de karaktäristiska husen längs vattenvägarna. Det blir också lite tid att på egen hand strosa runt på stadens gator. Sen eftermiddag återvänder vi till Alkmaar där vi äter gemensam middag.

Dag 5

Efter en tidig frukost lämnar vi Holland för att resa hemåt. Vi kommer snabbt norrut och in i Tyskland. Vi återser snart Hamburg och Lübeck. Innan vi lämnar Tyskland stannar vi till för att göra de sista inköpen. Med färjan från Puttgarden till Rödby når vi Danmark och kör de sista milen till Sverige. Vid 21-tiden återser vi Öresundsbron och så småningom också Malmö och respektive avstigningsorter.