Holland

Huvudstad: Amsterdam
Invånare: ca. 16,8 miljoner
Valuta: Euro (EUR)

Holland, formellt Nederländerna, är ett relativt litet land i västra Europa där huvudstaden lockar med sin vackra arkitektur och historia. De vida tulpanfälten i landet bjuder på en vacker syn som man sent kommer att glömma under blomningstiden och det arrangeras årligen blomstertåg med tulpansmyckade vagnar.
Nederländerna präglas av väldigt mycket historia, däribland andra världskriget och den nederländska stormaktstiden under 1600-talet, då landet var en av de mäktigaste sjöfartsnationerna. Om man besöker Amsterdam, bör man definitivt besöka ett utav de över 50 museerna som staden erbjuder, däribland Anne Franks hus, van Gogh-museet och Rembrandtmuseet. Holländarna är även kända för tillverkningen av ölsorterna "Heineken" och "Grolsch".

Holland med Bremen 5 dagar

Holland, Amsterdam, Keukenhof & blomstertåget. Vårens resa till det blomstrande Holland bjuder på en härlig kombination av blomsterprakt och sevärdheter. Vi besöker blomsterparken Keukenhof, huvudstaden Amsterdam och mycket mer. På lördagen går vårens stora höjdpunkt av stapeln. Det stora blomstertåget som i dessa trakter är en av säsongens st...Läs mer