Hildesheim 2017- Sparris & vin, Tysklands goda sida

Hildesheim är  en av vårmest populära resor.  Vi bor på  förnämliga Van der Valk Hotel, precis vid stadens vackra torg. Här njuter vi av hotellets läge, mat och fasciliteter. På vårt program står såväl ett besök på en sparrisgård och sparrislunch som en stadspromenad i Hildesheim.

Status:
Fullt

Dagsprogram Hildesheim

Dag 1

Efter uppsamling på respektive ort så börjar vår gemensamma färd. Via Öresundsbron och färjan Rödby-Puttgarden når vi Tyskland. Vi passerar Lübeck, Hamburg och Hannover. Senare under eftermiddagen når vi Hildesheim, där vi checkar in på Van der Valk Hotel, direkt vid Hildesheims vackra torg. Under kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 2

Vi inleder dagen med en stadspromenad där vi bekantar oss med Hildesheims centrum, Michaeliskirche och Domen med den tusenåriga klätterrosen. I stadens genuina och mysiga centrum finns massor att uppleva. Resten av dagen tillbringar vi på egen hand i staden. Varför inte lite shopping eller kanske avkoppling i hotellets relaxavdelning innan kvällens middag.

Dag 3

En spännande dag som går i sparrisens och vinets tecken. Vi inleder dagen med att besöka en sparrisodlare som visar hur denna ”primörernas primör” odlas. Under vår sparrislunch får vi tillfälle att njuta av denna läckerhet tillsammans med ett passande vin. Under eftermiddagen är vi tillbaka på vårt hotell för en stunds avkoppling innan middag.

 

Dag 4

Efter frukost börjar vår färd norrut i Tyskland. Vi stannar till för lunch och självklart för shopping vid en nordtysk gränsbutik. Via Puttgarden-Rödby når vi Danmark. Framåt kvällningen tornar åter den mäktiga Öresundsbron upp sig och snart är vi åter i Malmö för vidare färd till respektive hemort.