Harz med Goslar & Quedlinburg

En resa i Harz mytomspunna och trolska skogar är också en härlig naturupplevelse. Vi bor i Goslar och hinner med ett besök i den charmiga korsvirkesstaden Quedlinburg, får en glimt av Brocken, tyskarnas motsvarighet till vårt Blåkulla. Vi har framför allt också gott om tid att njuta av den populära forna kejsarstaden Goslar.

Status:
Fullt

Dagsprogram Harz

Dag 1

Efter uppsamling på respektive ort så börjar vi vår gemensamma färd. Via Öresundsbron och färjan Rödby-Puttgarden når vi Tyskland. Vi passerar Lübeck, Hamburg och Hannover. Snart börjar vi skåda Harzbergens mjuka skugga och vi anländer till Goslar. Vi checkar in på Hotel Der Achtermann och börjar bekanta oss med staden. På kvällen äter vi en gemensam middag i hotellets restaurang.

Dag 2

Vi inleder dagen med en stadspromenad där vi får veta mer om staden, dess sevärdheter och historia. Goslar var som rik gruvstad och säte för den tyskromerske kejsare en välmående stad, något som avspeglar sig i stadens arkitektur. Resten av dagen tillbringar vi på egen hand i staden. Middag.

Dag 3

Efter frukost väntar bussen och vår reseledare på att ta oss med på en utflykt i det mytomspunna Harz. Färden går till idyllen Quedlingburg. Här ligger Tysklands första kung begravd och slottet skryter gärna med sina forna gäster. Förr var Quedlinburg en fristad för ogifta kvinnor och än idag får den svenska Aurora von Königsmarck som levde och dog här stå som symbol för medeltidens starka kvinnor. Vi kommer att få höra mycket om denna färgstarka och fascinerande medeltidskvinna! På vår väg tillbaka till Goslar passerar vi också Brocken, det sägenomsusade berget som för tyskarna är vad Blåkulla är för oss svenskar. Under sen eftermiddag är vi tillbaka på vårt hotell för en stunds avkoppling innan middag.

Dag 4

Efter frukost börjar vår färd norrut i Tyskland. Vi stannar till för lunch och självklart för shopping vid en nordtysk gränsbutik. Via Puttgarden-Rödby når vi Danmark. Framåt kvällningen tornar åter den mäktiga Öresundsbron upp sig och snart är vi åter i Malmö för vidare färd till respektive hemort.