Frankrike

Huvudstad: Paris
Invånare: ca. 62 miljoner
Valuta: Euro (EUR)

Som många andra länder i Europa så är Frankrike ett land präglad av historia där första och andra världskriget har lämnat de största avtrycken. Men det är inte bara det utan det finns sagolik natur och sevärdheter, som t.ex. Mont Saint Michel, ett kloster beläget på en ö som omringas helt av havet när det är flod eller stränderna i Normandie, såsom "Omaha Beach" och "Gold Beach" som är kända från andra världskriget.
God vin och mat samt en intressant kultur sätter också en stor prägel på landet, eftersom att Frankrike är världskänd för både sina fantastiska viner och goda maträtter. Den mångkulturella och romantiska staden Paris bjuder på bland annat det ståtliga Eiffeltornet, ökända shoppingatan Champs-Èlysées samt målningen av Mona Lisa i det världsberömda muséet "Le Louvre".

Alsace - korsvirkesbyar och vin längs Route du vin

Alsace - korsvirkesbyar och vin längs Route du vin. Alsace, porten till Frankrike, är ett av Europas vackraste områden. Här varvas det flacka landskapet längs Rhen med de bergiga Vogeserna och här möter vi en härlig blandning av Frankrike och Tyskland. Den ena vinodlingen avlöser den andra i perfekt harmoni med de idylliska korsvirkesbyarna. V...Läs mer