England med "Morden i Midsomer"

Vår resa till Sydengland innehåller allt från antika kultplatser, romarhistora i Bath och Skakespears födelseort till engelska deckarklassiker och storstadsliv i London. Vi besöker Stonhenge, Oxford och tillbringar en heldag i kommisarie Tom Barnabys fotspår i Midsomer. Följ med på en kontrastrik resa som innehåller lite av det mesta!

Status:
Fullt

Dagsprogram England

Dag 1 Kastrup-Stonehenge-Bristol


Vi träffas på Kastrup där vårt plan lyfter mot London kl. 07.50.Väl framme väntar vår buss på att ta oss med på en resa i härliga Sydengland. Vi gör ett första stopp vid Stonhenge, på denna mytiska plats finner vi stenformationerna som sysselsatt historiker under årens lopp. Vi åker sedan vidare till vårt hotell i Bristol och checkar in på Holiday Inn Bristol City Center där vi avslutar dagen med en gemensam middag.

Dag 2 Bristol & Bath

Vi börjar dagen med en utflykt till den gamla romarstaden Bath. Staden utvecklades till ett viktigt centrum under det romerska styret av de brittiska öarna för ca två tusen år sedan. Redan innan romarnas ankomst var platsen känd för sina varma källor. Under 1700-talet utvecklades staden till den georgianska överklassens mötesplats och många byggnader från denna tid finns fortfarande att beskåda. Vi njuter av Bath innan vi åker tillbaka till Bristol. Nu har vi några eftermiddagstimmar att spendera i  Bristol.  Staden  har  ett  dramatiskt  förflutet  och  välståndet grundar sig på handeln över haven och skeppsindustrin. Det var från just från Bristol som John Cabot avseglade för att som förste europeiske sjöfarare efter Columbus nå Nordamerika. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 3 Bristol-The Cotswolds -Stratford upon Avon-Banbury

I dag beger vi oss mot Midlands, hjärtat av England. The Cotswolds är ett område med pittoreska byar där vi möter landskapets traditionella stenhus. Vi besöker Stratford-upon-Avon, en genuin engelsk småstad med korsvirkeshus i mjuka färger och många byggnader i tudorstil. Staden är världsberömd för att dramatikern William Shakespeare föddes här 1564. Under eftermiddagen kör vi den sista biten til Banbury där vi checkar in på Mercure Hotel Whately Hall. På kvällen serveras en gemensam middag på hotellet.

Dag 4 ”Morden i Midsomer”

Denna dag ger vi oss in i de mystiska mordens värld. Engelska deckare med ”Midsomer Murders” i spetsen har blivit en succé också i Sverige. Vi facineras av den klurige John Barnaby och hans assistent, de spännande mordgåtorna och de härliga engelska miljöerna. Vi besöker, under sakkunnig ledning, flera av byarna där serien spelats in och njuter av den engelska landsbygden och småstädernas charm. Dagens lunch äter vi på en pub i en av verklighetens Causton. Vi återvänder sedan til Banbury för en välsmakande middag på hotellet.


Dag 5 Banbury-Oxford-London

På vår väg mot London gör vi ett stopp i Oxford. Staden som är mest känd för sitt universitet. Oxfords stadskärna domineras till stor del av den historiska universitetsbebyggelsen och omges av stora parkområden. Här njuter vi en stund av vacker arkitektur och en härlig miljö. Kanske stöter vi på spår av en annan känd
tv-deckare här, kommisarie Morse, vars bedrifter i stor utsträckning utspelas här. Efter besöket i Oxford styr vi färden mot den brittiska huvudstaden, London. Vi börjar med en stadsrundtur där vi stiftar bekantskap med nånga av stadens kända landmärken. Vi checkar sedan in på St. Giles Hotel mitt i centrala London.
Här har vi nära till såväl shoppingkvarteren efter Oxford Street som nöjesområdena i Soho. Kanske en kvällspromenad i dessa vackra strövområden kan locka. Gemensam middag på stan.

Dag 6 London & hemresa

Med Oxford Street på nära håll från hotellet hinner vi med någon timmes förmiddagsshopping och lite tid på stan innan vi på eftermiddagen sätter oss i bussen för färd tillbaka till Heathrow. Tidig kväll lyfter vårt plan och landar på Kastrup kl. 21.30 där vi tackar och tar farväl efter spännande dagar fyllda med charm från den brittiska landsbygden.