Celle Julmarknad 3 dagar

Celle med sin vackra stadskärna med över 500 korsvirkeshus glittrar under advent extra mycket av allt julpynt med lokala hantverk och kulinariska läckerheter. Trots att Celle är en småstad med ca 70.000 invånare erbjudes ett imponerande antal affärer för den shoppingsugne.

 

Status:
Fullt

Dagsprogram Celle julmarknad

Dag 1 Skåne-Celle


Avresa från Österlen och Malmö på morgonen. Bussen kör över Öresundsbron och vidare genom Danmark till Rödby där vi tar färjan till Puttgarden. Färden går vidare förbi Lübeck och Hamburg, under eftermiddagen når vi vårt slutmål Celle. Vi inkvarterar oss på det centralt  belägna Inter City Hotel. Här Härifrån har vi promenadavstånd till julmarknad och butiker.

Dag 2 Celle

Vi äter en härlig frukostbuffé innan Celle och julmarknaden hägrar. Här kan vi ströva omkring och njuta av prakten. Koppla gärna av från shoppingen en liten stund och titta på det vackra slottet där den unga danska drottningen Caroline Mathilde tillbringade sina sista år som landsförvisad. Stadskyrkan (1300-tal), vars gravvalv hon är bisatt, är också värt ett besök.

Dag 3 Celle-Skåne

Frukost och sedan är det dags att checka ut och lämna denna underbara stad. Vi sätter kurs norrut förbi Hamburg, Lübeck och vidare fram till Puttgarden där färjan till till Rödby väntar. Bussen rullar vidare mot Öresundsbron. Återigen är vi över på svensk mark med nya upplevelser och trevliga minnen med oss hem!