Bremen Oktoberfest

Gör som tusentals andra och medverka till den fantastiska stämningen på Bremens Oktoberfest! Ett härligt gung, klirr i ölglasen, sång och musik möter dig när du besöker Bremer Freimarkt. En tusenårig populär tradition på bekvämt avstånd från Sydsverige. Upplev den lilla storstaden med sitt breda shoppingutbud, de mysiga Schnoorkvarteren och de otaliga restaurangerna och pubarna.

Status:
Fullt

Dagsprogram Bremen Oktoberfest

Dag 1

Via Öresundsbron färdas vi söderut genom Danmark för att ta färjan till Tyskland. Sen eftermiddag når vi Bremen. Efter inkvartering finns det tid för att besöka några av festivaltälten. Reseledaren hjälper gärna till med tips för att du ska få en riktig höjdarkväll.

Dag 2

Tillsammans med vår reseledare bekantar vi oss med några av Bremens många sevärdheter. Vi beundrar det vackra rådhuset, Schnoorkvarteren, Böttcherstrasse och statyn med stadsmusi- kanterna. Resten av dagen är fri för egna strövtåg. Givetvis lockar Bremer Freimarkt med alla festliga arrangemang. På avgången den 20/10 kan vi på lördagen skåda det fantasifulla karnevalståget. På kvällen är det gemensam mat och dryck då vi har reserverat plats i ett av festtälten på festivalområdet.

Dag 3

Efter frukost startar hemresan. Vi kör tillbaka norrut och i trakterna av Lübeck gör vi uppehåll för att sträcka på benen och kanske äta lite lunch. Vi tar färjan från Puttgarden till Rödby och efter bron är vi tillbaka i Malmö vid 19-tiden för vidare resa till respektive hemorter.