Berlin Ölfest

Första helgen i augusti går Berlins internationella ölfestival av stapel och då vill vi vara på plats. Vi bor vid Alexanderplatz och i närheten, på Karl Marx Allee, väntar den stora upplevelsen för alla ölvänner. På en sträcka av 2,2 km mellan Strausberger Platz och Frankfurter Tor, finns över 300 bryggerier från ett åttiotal länder representerade. Och skulle inte ölfestivalen locka så finns det mycket annat spännande att göra i denna världsstad.

 

 

 

Status:
Fullt

Dagsprogram Berlin Ölfest

Dag 1

Vi åker via Danmark till Tyskland där vi efter shoppinguppehåll fortsätter vår färd mot Berlin. Vi checkar in på vårt hotell. Mitt i Berlin har vi alla möjligheter att både tillsammans och på egen hand uforska denna spännande världsmetropol.

Dag 2 - 3

Under två hela dagar väntar denna fantastiska stad på att upplevas. För den som önskar inleder vi dagen med en intressant guidad stadsrundtur. Vi ser nya Potsdamer Platz, Brandenburger Tor, Domen, Riksdagshuset och mycket mer. Resten av dagen står fritt till förfogande att botanisera bland
alla stadens sevärdheter eller de 2000 ölsorter som finns representerade på festivalen.

Dag 4

Under förmiddagen lämnar vi Berlin för den här gången. Vi stannar till i norra Tyskland för shopping innan färjan tar oss över till Danmark. Under kvällningen anländer vi till Malmö där vi fortsätter till respektive anslutningsorter.