Berlin -med IGA, den internationella trädgårdsutställningen

Berlin, vår närmaste världsmetropol är en fascinerande och livfull stad, en av Europas allra mest spännande städer. Här är alltid något på gång och staden tillfredsställer alla smaker. Kudamm erbjuder shopping i massor. Unter den Linden bjuder på praktfulla palats  och på  de välfyllda museerna kan vi studera skatter från världens alla hörn. En dag finns möjlighet att följa med på den stora internationella trädgårdsutställningen.

Status:
Fullt

DagsprogramBerlin - IGA, den internationella trädgårdsutställningen

Dag 1

Våra anslutningsbussar strålar samman i Malmö där också vår reseledare möter upp. Vi åker över Öresundsbron till Danmark och vidare mot färjeläget i Gedser där vi tar färjan över till Tyskland. Vi åker söderut mot Berlin som vi når vid 17-tiden. Eter incheckning på Park in by Radisson vid Alexanderplatz är det bara att ge sig  i kast med den tyska huvudstaden och alla dess  attraktioner. Under kvällen anordnar reseledaren  en välkomstmiddag på en trevlig restaurang.

Dag 2

Efter frukost på hotellet ska vi bekanta oss närmare med denna monumentala stad. Under en stadsrundtur får vi uppleva alla de sevärdheter och paradgator som gör Berlin till den världsstad denär. Vi åker längs Kurfürstendamm med sina butiker och den pompösa Unter den Linden med universitet, museer och andra vackra byggnadsverk. Vi får bl.a. se Potsdamer Platz, Check Point Charlie, East side Gallery och domen under denna omfångsrika rundtur. Efter lunch finns tid för egna strövtåg och upptäckter i stadens utbud. Senare under kvällen finns möjlighet att följa med reseledaren på ett restaurangbesök.

Dag 3

Idag har vi en heldag att uppleva Berlin. på egen hand. För den  som vill göra ett besök på den stora trädgårdsutställningen väntar en heldag med inspiration från trädgårdar och anläggningar. (se nedan)

Dag 4

På förmiddagen har det blivit dags att lämna Berlin. Vår resa går norrut mot Rostock. Vi stannar för shopping innan vi tar färjan över till Danmark och Gedser. Färden genom Danmark tar ett par timmar och omkring klockan 19.30 är vi tillbaka i Malmö.

 

Dagsutflykt IGA

Den stora händelsen i  Berlin under 2017 är  IGA, den internationella trädgårdsutställningen.  På en total yta av 100 hektar finner vi fantastiska trädgårdar och  inspiration för alla med trädgård som yrke eller som hobby. Dag 3 går bussen till det mäktiga utställningområdet med en mångfald av trädgårdar i olika stilar och  mängder av blommor och växter.  För den som bara uppskattar det vackra med välskötta planteringar och nya miljöer finns flera caféer och restauranger inom området där man bara kan slå sig ner och njuta! Efter en heldag i detta gröna paradis återvänder vi framemot kvällen till vårt hotell i centrala Berlin.