Andalusien med Lissabon

I Andalusien möter vi mycket av det som gör Spanien till det fantastiska land det är. Här finns turismens Costa del Sol tillsammans med vita byarna, flamenco och ett rikt kulturarv i städer som Granada och Sevilla, sherrydistriktet och ett sprudlande folkliv. Vi möts av en spännande historia där såväl Christoffer Columbus äventyr som morernas härjningar intresserar. Vi kompletterar resan med fantastiska Lissabon, en stad som har mycket att erbjuda.

Status:
Fullt

Dagsprogram Andalusien

Dag 1 Kastrup - Málaga - Granada

Vi träffas på Kastrup på förmiddagen och landar i Málaga vid 15-tiden. Här väntar vår buss på att att oss med på en intressant rundtur i Andalusien. Dagen etapp går till en av Spaniens mest intressanta städer, Granada. Det var här, på borgen Alhambra, som morerna hade sitt sista fäste under den långa ockupationen som varade fram till 1492.  Vi checkar in på Hotel Alixares vid Alhambra och väntar in vår lokalguide som ska ta oss med på en *visning av denna magnifika byggnad med tillhörande trädgårdar. Under kvällen äter vi middag i hotellets restaurang.

* Beroende på biljettillgång kan besöket komma att göras på morgonen dag 2.

Dag 2 Granada-Sevilla

Efter frukost lämnar vi Granada och styr färden mot nya mål. Vi tar oss ner mot kusten och passerar kända badorter som Fuengirola, Torremolinos och Málaga. Vi passerar Gibraltarudden och sherrydistriktet innan vi senare under kvällen når Sevilla. Vi checkar in på Hotel Hesperia i centrala Sevilla.Här ska vi tillbringa tre nätter i hjärtat av Andalusien. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 3 Sevilla

Vi börjar dagen med en stadspromenad i staden. Vi upplever virrvarret av gränder och patios i de judiska kvarteren i Barriode Santa Cruz. Real Àlcazar, Sevillas kungliga slott i sin härliga stilblandning, Katedralen med den mäktiga orgeln, Columbus grav och det imponerande klocktornet La Giralda.Torre del Oro, Plaza Espana, Archivo de India tillsammans med alla härliga småkvarter är annat som inbjuder till njutning. Eftermiddagen tillbringar vi på egen hand. På kvällen arrangerar vien middag och en flamencoföreställning. (Pris kommer på vårhemsida)

Dag 4 Sevilla & Córdoba

Efter frukost gör vi en utflykt till en annan spännande stad, Córdoba. Här hade morerna sin kanske mäktigaste och mest välmående stad. Hjärtat i staden är den gamla stadsdelen där moskén har en framträdande roll. Vi möts av vitkalkade hus, vackra blomsterprydda patios och en stadsbild som man kan få en känsla av att vara orörd under de senaste tusen åren. Vi njuter av denna Andalusiska pärla innan vi beger oss tillbaka till Sevilla och en eftermiddag med fri tid i staden. Middag.

Dag 5 Sevilla - Lissabon

Under morgontimmarna lämnar Sevilla och sätter kurs mot Lissabon. På vår väg gör vi ett uppehåll i Évora. staden har kvar delar av sina gamla stadsmurar, och rymmer en mängd byggnader och minnesmärken från såväl romersk som arabisk tid. Efter lunch går färden vidare mot den Portugisiska huvudstaden. Vi checkar in på Hotel Sana Malhoa i utkanten av staden och äter under kvällen en gemensam middag.

Dag 6 Lissabon

Idag ska vi uppleva Lissabon. Under en stadsrundtur upptäcker vi både dagens och gårdagens Lissabon. Den kuperade staden bjuder på fina vyer bland annat från den kända hissen Elevador de Santa Justa, ritad av en lärling till Gustave Eiffel. Lissabon ligger där floden Tejo mynnar i Atlanten och staden var på sin tid Europas  viktigaste hamnstad. Det var härifrån som upptäcktsresande som Vasco da Gama gav sig i väg  på sina upptäcktsresor runt Afrika. Det ges tid att strosa på egen hand och vi avslutar dagen med en gemensam avslutningsmiddag

Dag 7 Lissabon & hemresa

Efter frukost har är det snart dags att åka mot flygplatsen. vårtplan lyfter kl. 13.50 och landar på Kastrup kl. 18.20