Ahrdalen - med vinfest & Mosedalen

Den bedårande Ahrdalen tillhör kanske Tysklands mindre kända dalgångar men här möts vi av förtrollande omgivningar och vacker natur i detta tyska rödvinsparadis. Vi bor bra på Hotel zur Post i mysiga Altenahr och på vår resa får vi uppleva såväl vinprovningar som utflykter till Moseldalen och vinfestivalen i Heimersheim.

Status:
Fullt

Dagsprogram Ahrdalen

Dag 1 Malmö - Bremen

Via Öresundsbron färdas vi genom Danmark för att ta färjan till Tyskland. Väl i Tyskland åker vi förbi de anrika hansastäderna Lübeck och Hamburg. Under kvällen når vi InterCity Hotel iBremen där vi avslutar dagen med en gemensam middag på hotellet och en promenad i de gamla stadsdelarna.

Dag 2 Bremen - Altenahr

Efter frukost börjar vi dagens etapp söderut och passerar Osnabrück, Münster och Köln. På vägen stannar vi för kafferastoch lunchstopp. När vi passerat Bonn viker vi av in i den vackra Ahrdalen. Vi gör ett stopp i kur- och vinorten Bad NeuenahrAhrweiler. Staden består egentligen av två små städer som 1969 slogs samman. Bad Neunahr är den levande kurorten och Ahhrweiler är den medeltida rödvinsmetropolen. Här finnsden fina gamla stadsmuren, vackra korsvirkeshus, pittoreskagågator som kantas av romantiska vinstugor. Vi fortsätter till det vackert belägna Kloster Marienthal där en förstaprovning av Ahrdalens viner väntar.  Under kvällen  anländer vi till Altenahr där vi checkar in på Hotel zur Post och avslutar kvällen med en gemensam middag på hotellet.

Dag 3 Altenahr & Heimersheim

Efter frukost har vi några timmar att njuta av omgivningarna iAltenahr innan dagens evenemang tar vid. Just denna helg ärdet vinfest i Heimersheim och byn lever upp mer än vanligt. Det dricks vin och festas dagen lång. Dagen till ära är detextra festligt då vinodlarnas stora festtåg går genom gatorna.Vi tar del av festligheterna och njuter av foklivet. Under seneftermiddag beger vi oss tillbaka till vårt hotell för en god middag.

Dag 4 Moseldalen

Frukost innan en ny spännande dag tar vid! Idag ska vi göraen heldagsutflykt till romantiska Moseldalen. Vi tar oss framgenom dalgången längs den slingrande  floden. Vi besöker Cochem med sitt genuina centrum och vackra bebyggelse. Ovanför ligger stadens slott och blickar ut över dalgången. Vi gör också ett stopp i  gemytliga Bernkastel-Kues med sin enastående korsvirkesarkitektur. Vi hinner med att besöka en vingård för en provning innan vi återvänder till Altenahr för middag.


Dag 5 Altenahr-Hildesheim

Efter frukost lämnar vi Altenahr och rullar ut ur Ahrdalen. Vi passerar  bl.a. Alsfeld, Kassel och Göttingen innan vi under eftermiddagen når Hildesheim där vi checkar in på förnämliga Van  der  Valk  Hotel, beläget direkt vid stadens torg.  Här finns möjlighet att njuta av staden och dess bebyggelse eller kanske tillbringa en stund i hotellets relaxavdelning med såväl gym, sauna som pool. På kvällen serveras middag i hotellets restaurang.


Dag 6 Hildesheim - Malmö

Vi  lämnar Hildesheim på morgonen och styr färden norrut. Via Hannover, Hamburg och Lübeck når vi norra Tyskland. Vi stannar till för lite avslutande shopping innan vi tar färjan frånPuttgarden till Rödby. Vi anländer till Malmö vid 19.30-tiden för vidare färd till respektive anslutningsort.